13/10 BOKRELEASE Offentlig konst - Ett kulturarv

Välkommen till seminarium och boksläpp på Skissernas Museum måndag 13 okt 2014 kl 10-16!

1900-talets offentliga konst som kulturarv är ett antikvariskt område som ingående har undersökts inom Riksantikvarieämbetets forsknings- och utvecklingsprogram (FoU) för kulturmiljöområdet och satsningen på det moderna samhällets kulturarv. Projektet Offentlig konst - Ett kulturarv har bland annat visat att kunskap om både offentlig konst och kulturmiljövård är nödvänding för att olika aktörer aktivt och framgångsrikt ska kunna verka för att bevara detta kulturarv för framtiden. Projektets resultat redovisas i boken Offentlig konst - Ett kulturarv, som presenteras i samband med en heldag på Skissernas Museum.

Seminariet är utan kostnad och inkluderar frukost, lunch och kaffe. Vänligen se bifogad pdf för mer information, detaljerat program och anmälan!

Offentlig konst - Ett kulturarv (hb, 400 sid). Huvudförfattare: Karin Hermerén. Medförfattare: Henrik Orrje. ISBN 978-91-980945-2-7.

Beställ boken Offentlig konst - Ett kulturarv  genom Adlibris för 157 kr exkl frakt eller ladda ner som pdf från Statens konstråds hemsida.

 Offfkonstliten

 

 

 

Tips och råd

Kontrollera målningens upphängningsanordning: väl iskruvade öglor, vajer eller ståltråd i stället för snöre och ordentlig krok i väggen.
Upphängningsanordningen bör sitta i prydnadsramen och inte i spännramen.

Copyright © 1991-2014
Fotografier: Konserveringsateljé syd AB och PPPress AB